КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Богуславська районна організація
Меню сайту

Форма входу


Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:55

Головна » 2013 » Листопад » 11 » 12 листопада стартує моніторинг якості освіти
10:46
12 листопада стартує моніторинг якості освіти
12 листопада українські школи розпочинають проведення моніторингу якості загальної середньої освіти, який буде проведено серед усіх учнів 5-х та 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності.

Як відомо, відповідне рішення було ухвалено Міністерством освіти ще влітку. Офіційною метою проведення всеукраїнської акції перевірки знань школярів є оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про її якість за результатами навчання учнів у початковій та основній школі. Моніторинг якості освіти проводиться у формі тестування.

Усього, впродовж місяця, учні 5-х класів складуть 5 міністерських тестів з математики, української, російської, іноземної мов, а також комбінований тест (Я і Україна / Основи здоров’я). Перший тест з математики п’ятикласники складатимуть вже у середу 13 листопада. Графік проведення моніторингу якості освіти учнів 5-х класів.

Учні 10-х класів мають пройти моніторинг якості освіти з 12 навчальних предметів та скласти тести з української мови, іноземної мови, історії України, всесвітньої історії, української літератури, геометрії, алгебри, біології, хімії, фізики, географії та технологій. Графік проведення моніторингу якості освіти учнів 10-х класів.

Перші тестування десятикласників відбудуться 12, 13, та 14 листопада з української мови, історії України та геометрії.

Відповідно до методичних рекомендацій, моніторинг якості загальної середньої освіти проводиться за збірниками завдань для проведення моніторингу, що видані ТОВ "Центр навчально-методичної літератури" і мають відповідну захисну марку. Збірники завдань з кожного навчального предмета складаються з 10 варіантів тестів, які відрізняються складністю, структурою та формою.

Друковані версії збірників завдань уже реалізуються підприємством на книжковому ринку. Незважаючи на це, електронні версії цих збірників завдань моніторингу якості освіти будуть розміщені Міністерством освіти лише за 2 дні до визначеного графіком терміну проведення моніторингу.

У Міносвіти наголошують, що кожен учень має виконувати тести на бланках відповідей, які можна використовувати з офіційних збірників матеріалів або роздруковувати із електронних версій. Оскільки передбачена комп’ютерна обробка бланків, їх ксерокопіювання не дозволяється.

З окремих навчальних предметів збірники завдань перекладено на російську, молдовську, польську, румунську та угорську мови. Для 5 класу: математика та комбінований тест; для 10 класу: всесвітня історія, алгебра, геометрія, біологія, географія, фізика, хімія.

Адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів у день проведення моніторингу мають перебудувати навчально-виховний процес у школах.

Організацію виконання учнями тестів моніторингу якості освіти покладено на вчителів, які викладають даний навчальний предмет у 5-х та/або 10-х класах.

Роботи учнів 5-х класів перевірятимуть учителі початкової школи. У загальноосвітніх навчальних закладах ІІ-ІІІ ступенів роботи учнів 5-х класів перевіряють учителі, які викладають даний навчальний предмет у 5-х класах або організовують виконання тестів. Роботи учнів 10-х класів перевіряють учителі відповідного предмета

За матеріалами: Освіта.ua.
Переглядів: 344 | Додав: adminbogv | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz