КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Богуславська районна організація
Меню сайту

Форма входу


Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.05.2024, 10:54

Головна » Архів матеріалів
На запитання профспілкового актику роз’яснюємо порядок встановлення педагогічного навантаження учителів початкових класів.

Питання педагогічного навантаження вчителя унормовано в ряді нормативних актів. Відповідно до ст.25 Закону України «Про загальну середню освіту» обсяг педагогічного навантаження вчителя включає 18 навчальних годин впродовж навчального тижня, що становлять тарифну ставку заробітної плати.
[ ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Додав: adminbogv | Дата: 13.02.2012

 
      10 лютого 2012 року, відбулася робоча зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою Федерації профспілок України Юрієм Куликом.
     Під час зустрічі Президент України наголосив на важливості розширення соціального діалогу між державою, професійними спілками та роботодавцями у здійсненні економічних і соціальних реформ для значного піднесення рівня життя громадян України.
      Глава держави підкреслив розуміння владою важливої ролі профспілок, як представників громадянського суспільства, насамперед у реалізації й захисті трудових та соціально-економічних прав людей праці. [ ... Читати далі »
Переглядів: 385 | Додав: adminbogv | Дата: 13.02.2012


    Такий прогноз Державного бюджету розроблений Міністерством фінансів уперше. За оцінками фахівців, які взяли участь у «круглому столі» з обговорення прогнозу Державного бюджету України на 2013 та 2014 роки, що відбувся минулого тижня у Мінфіні, практика запровадження складання і публічного обговорення середньострокового бюджету - лише перший крок на шляху вдосконалення бюджетної системи України. Документ побудовано відповідно до положень Бюджетного та Податкового кодексів України, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», державних цільових програм з урахуванням найкращого досвіду розвинутих європейських країн у сфері середньострокового бюджетного планування. [ ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: adminbogv | Дата: 07.02.2012

  У зв'язку з проведенням Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» Міністество освіти і науки, молоді та спорту України направило Міністерству освіти і  науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій,  Інститутам післядипломної педагогічної освіти листа від 30.01.2012 р. N 1/9-66 з відповідними рекомендаціями. 

  У листі міністерства, зокрема, наголошено, що передавати уроки з окремих предметів у початкових класах, у т. ч. з іноземної мови, фізичної культури,  образотворчого мистецтва, музики, основ здоров'я спеціалістам можливо за наявності об'єктивних причин та обов'язкової письмової згоди учителів початкових  класів, забезпечуючи при цьому оплату праці відповідно до положень п. 74 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти.  [ ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: adminbogv | Дата: 07.02.2012

  18 січня 2012 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 23 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1418»  щодо встановлення надбавки за вислугу років медичним працівникам, зокрема лікарям та медичним сестрам, які працюють в закладах освіти.

 З лютого 2012 року, у зв’язку із прийняттям зазначеного нормативно-правового акту, до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років таким працівникам  зараховуються також періоди військової служби, служби в органах та підрозділах цивільного захисту, Держспецзв’язку та в підрозділах Держспецтрансслужби,  служби осіб рядового і начальницького складу у Збройних силах. Інших військових формуваннях і правоохоронних органах України та колишнього СРСР. [ ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: adminbogv | Дата: 06.02.2012

  1 лютого відбулося засідання Кабінету Міністрів України. У своєму вступному слові Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров дав низку доручень з приводу  звернень та пропозицій, висловлених та переданих Главі Уряду під час його зустрічі 27 січня ц.р. з профспілковим активом.


  Відкриваючи засідання Кабміну М.Я.Азаров, зокрема, зазначив: «Я хочу повернутися до теми справедливої оплати праці. Минулого тижня вона логічно  постала на зустрічі з профспілками. Я знову підкреслюю, що - це особлива турбота Уряду і головний пункт в діалозі влади з профспілками і  роботодавцями. [ ... Читати далі »
Переглядів: 365 | Додав: adminbogv | Дата: 02.02.2012

                    Організація роботи працівників навчальних закладів в умовах низьких температур та оплата їхньої праці
  На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в  умовах низьких  температур» у ряді територій України прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх,  професійно-технічних, позашкільних  і вищих навчальних закладах. У зв’язку з надходженням до ЦК Профспілки працівників освіти і науки  України численних запитів від працівників освіти,  профспілкового активу щодо порядку організації роботи працівників у цей період та  оплати їхньої праці роз’яснюємо наступне.

  Зазначені питання врегульовано рядом нормативно-правових актів. Так, згідно з наказом МОНмолодьспорту № 81 у період призупинення  навчально-виховного  процесу необхідно організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм  навчання, інтерактивних засобів; забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування  інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних  закладах, гуртожитках і установах освіти; вжити заходів для дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного  функціонування навчальних закладів.
[ ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: adminbogv | Дата: 02.02.2012

  Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України визначилося з календарем закінчення 2011-2012 навчального року та проведенням державної  підсумкової атестації і зовнішнього незалежного оцінювання. 

 Інформація оприлюднена на офіційному сайті МОНМСУ. Згідно з нею завершення навчальних занять для учнів 11-х класів відбудеться 3 травня. 

  4-11 травня – Державна підсумкова атестація учнів 11-х класів.[ ... Читати далі »
Переглядів: 404 | Додав: adminbogv | Дата: 31.01.2012

  27 січня 2012 року, у Будинку спілок відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з профспілковим активом всеукраїнських профспілок і  територіальних профоб’єднань.

 Тема заходу – «Посилення соціального діалогу між органами державної влади та профспілками у процесі реалізації реформ в економічній і      соціальній сферах».
 У зустрічі взяла участь делегація представників територіальних організацій Профспілки працівників освіти і науки України на чолі з Головою Георгієм  Трухановим. 

  Актуальні проблеми у сфері освіти і науки України перед профспілковою спільнотою та Главою Уряду виголосила з трибуни голова Кримського республіканського комітету  Профспілки Катерина Волкова. [ ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: adminbogv | Дата: 30.01.2012

  12 січня, відбулася зустріч Голови ФПУ Ю.М.Кулика з Прем'єр-міністром України М.Я.Азаровим. Під час зустрічі Прем'єр-міністр підтримав ініціативу      профспілок оголосити 2012 рік роком соціальної справедливості.
   "Уряд серйозно працює над проблемою надмірного розриву і дуже сильного розшарування доходів населення, особливо за останні 20 років. Неуважне  ставлення до цієї проблеми призвело до зростання соціального невдоволення. Люди не розуміють, як можуть так серйозно - у десятки разів - відрізнятися  доходи громадян. І тому Уряд приймає спеціальні рішення щодо вирівнювання доходів, їх збільшення, і ми розраховуємо на допомогу профспілок, яка  дозволить більш справедливо перерозподіляти національні багатства через різні форми заохочення та стимулювання. Ми повинні в найближчі п'ять років  значно скоротити цей розрив", - сказав Микола Азаров.[ ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: adminbogv | Дата: 19.01.2012

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 18 19 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024